Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 80 разів обстрілювали українські позиції – прес-центр АТО


Упродовж понеділка, 9 лютого, бойовики 80 разів обстрілювали позиції українських військовий. Про це йдеться у повідомленні прес-центру антитерористичної операції.

«Найбільш гаряче було на Дебальцівському напрямку. Тут злочинці використовували практично усі види зброї. З градів, артилерії та танків ворог 6 разів наносив удари по Чернухіно, 4 рази по Санжарівці. Також під удари потрапили Попасна, Луганське, Міус. Свій основний удар терористи зосередили на самому місті Дебальцево. 5 разів ворог бив по місту з артилерії і стільки ж разів із ГРАДів. Ранком, у районі селища Логвинове, злочинці штурмували наші позиції. Проте і на даний час населений пункт перебуває у зоні вогневого контролю української артилерії», – мовиться у повідомленні.

Сепаратисти, своєю чергою, повідомляють, що їхні бойовики «закріпилися на околицях Дебальцевого» і про бої побіля селища Логвинове.

«З 9 ранку ведуться бої за селище Логвинове, ополчення закріплюється на позиціях, постійно відбиває атаки, але сказати, що ми зайняли його остаточно, не можемо, все може змінитися упродовж бою», – цитує сайт сепаратистів «Новороссия» представника так званого «Міністерства оборони» угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним.

Між тим в ООН повідомляють про збільшення кількості жертв конфлікту на Донбасі до 5358 людей. Як заявив верховний комісар ООН з прав людини, щонайменше 224 мирні жителі загинули, 545 були поранені внаслідок боїв, що активізувалися в останні три тижні січня.

XS
SM
MD
LG