Доступність посилання

ТОП новини

Україна попередньо домовилася відновити польоти на 4 трасах над Чорним морем


Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України повідомляє про попередню домовленість щодо відновлення польотів цивільної авіації на чотирьох трасах над Чорним моря. Як повідомляє прес-служба «Украероруху», про це домовилися з керівництвом Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА), Федерального управління цивільної авіації США (FAA) і Євроконтролю.

«Ми озвучили чіткі пропозиції та довели готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування, в тому числі й технічну спроможність, повною мірою забезпечувати обслуговування повітряного руху у міжнародному повітряному просторі над акваторією Чорного моря. І ми були почуті. Наразі Украерорух має внести відповідні зміни та дещо доопрацювати safety case, врахувавши пропозиції міжнародних експертів», – сказав в.о. заступника директора з аеронавігації «Украероруху» Руслан Гуцан.

За його словами, найближчим часом має відбутися робоча зустріч із представниками ІАТА і Євроконтролю щодо відновлення потоку повітряного руху над Чорним морем.

Минулого тижня Україна звернулася до ICAO з вимогою підтвердити її право обслуговувати повітряний рух над Чорним морем.

XS
SM
MD
LG