Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Білорусі підтверджує проведення зустрічі контактної групи в Мінську


Засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, архівне фото
Засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, архівне фото

Міністерство закордонних справ Білорусі підтверджує проведення 10 лютого в Мінську чергового засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

У відомстві зазначають, що про місце і час проведення заходу стане відомо пізніше.

Водночас посол Росії в Білорусі Олександр Суріков повідомив, що помічник президента Росії Владислав Сурков планує взяти участь у роботі контактної групи з врегулювання ситуації в Україні.

Остання зустріч у Мінську тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України відбулася 31 січня. Тоді участь в засіданні взяли спецпредставник голови ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, а також лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук, який прибув на зустріч разом з Зурабовим, представники збройних угруповань «ДНР» Денис Пушилін і «ЛНР» Владислав Дейнего. Про жодні домовленості по завершенні засідання пресі не було оголошено. Пізніше учасники контактної групи заявили про зрив переговорів з боку сепаратистів.

Про сьогоднішню зустріч учасників контактної групи у Мінську домовились президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови 8 лютого. Крім того, тоді сторони домовились про зустріч 9 лютого глав МЗС у «нормандському форматі». За словами посла України в Німеччині Андрія Мельника, «8-годинні важкі переговори в Берліні закінчилися з деякими відчутними результатами».

XS
SM
MD
LG