Доступність посилання

ТОП новини

«Укртелеком»: відімкнення зв’язку в Криму – диверсія і незаконне захоплення власності


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Компанія «Укртелеком» назвала відімкнення своїх кримських абонентів від зв’язку навмисною диверсією з боку третіх осіб і незаконним захопленням приватної власності. Про це йдеться у заяві компанії.

В «Укртелекомі» стверджують, що 10 лютого співробітникам «Укртелекому» заблокували доступ в усі офісні та технологічні приміщення кримської філії в Сімферополі.

«На всіх ключових об’єктах підприємства виставлена озброєна охорона, представники якої заявляють про запровадження підприємством «Кримтелеком» тимчасового адміністративного управління кримською філією ПАТ «Укртелеком», – йдеться в заяві.

Як пояснюють в компанії, відімкнення зв’язку відбулося через фізичне роз'єднання оптико-волоконного магістрального кабелю відразу за двома напрямками, які зв’язують материкову частину України з Кримом.

В компанії наголошують, що «цей факт свідчить про навмисне відімкнення оптико-волоконних ліній на території Криму».

«Укртелеком» заявляє, що в даний час у компанії відсутня технічна можливість здійснювати контроль над своїми об’єктами в Криму, і підприємство не може надавати телекомунікаційні послуги на території півострова.

Зв’язок «Укртелекому» в Криму пропав в ніч на 10 лютого, абоненти не могли користуватисяні стаціонарним, ні мобільним, ні інтернет-зв’язком. У соцмережах почала з’являтися інформація про погром в сімферопольському офісі «Укртелекому».

Влада Криму заперечують свою причетність до відімкнення українського оператора.

Раніше повідомлялося, що кримська влада може прийняти рішення про викуп об’єктів «Укртелекому» на найближчій сесії Держради, яка відкриється 11 лютого.

На території півострова функціонували дві філії «Укртелекому»: одна з центром у Севастополі, друга – у Сімферополі. Кримське відділення «Укртелекому» обслуговує понад 80% кримських абонентів фіксованого телефонного зв’язку. Наприкінці вересня «Укртелеком» припинив надавати послуги зв’язку в Севастополі. Компанія належить українському олігарху Рінату Ахметову.

XS
SM
MD
LG