Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає всі сторони протистояння на Донбасі до стриманості


У результаті обстрілу Краматорська загинули щонайменше 7 мирних жителів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

У результаті обстрілу Краматорська загинули 8 мирних жителів

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні закликає всі сторони протистояння на Донбасі до максимальної стриманості та негайного припинення вогню. Про це йдеться у заяві СММ ОБСЄ, опублікованій у вівторок, 10 лютого, після обстрілу Краматорська, у результаті чого загинули цивільні.

«Діалог і невикористання зброї є єдиним шляхом для тривалого миру», – мовиться у заяві СММ ОБСЄ.

«Невинні цивільні переносять на собі удар жорстокого конфлікту, у результаті якого зросла смертність і невибіркові обстріли. Краматорськ був відносно мирним містом до цього часу. Це дає нам підстави для занепокоєння, що насилля поширюється на нові райони», – наголошують в СММ ОБСЄ.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко повідомив, що у результаті обстрілу Краматорська загинули 8 мирних жителів, ще 63 було поранено, з них 5 дітей і 32 військовослужбовців. За його словами, через обстріл пошкоджено 4 багатоквартирні будинки.

У вівторок, 10 лютого, близько 12:30 сепаратисти обстріляли Краматорськ. Снаряди влучили у летовище, а також по приватний сектор на околицях Краматорська. За повідомленням прес-центру антитерористичної операції, бойовики використовували 300-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Смерч».

Головна військова прокуратура за фактом обстрілу Краматорська відкрила кримінальну справу за статтею «теракт».

XS
SM
MD
LG