Доступність посилання

ТОП новини

МЗС про обстріл Краматорська: відповідальність несе Росія


У результаті обстрілу Краматорська загинули щонайменше 7 мирних жителів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

У результаті обстрілу Краматорська загинули цивільні

Відповідальність за дії бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» несе Росія. Так МЗС України прокоментувало обстріл Краматорська у вівторок, у результаті чого загинули цивільні.

«Вимагаємо від Росії негайно припинити підтримку терористичних угруповань у Донецькій та Луганській областях, вивести з території України всю свою зброю, важку техніку і військовослужбовців, як це передбачено Мінськими домовленостями», – зазначили в МЗС.

«Інакше, ніж цілеспрямованою розправою над цивільним населенням міста, мешканці якого ніколи не бажали і не бажають мати нічого спільного з терористичними угрупованнями, це назвати не можна. Показово, що провокація вже традиційно відбулася в момент, коли намітилася крихка надія на досягнення домовленостей з врегулювання ситуації та встановлення стійкого миру на Донбасі», – мовиться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

За повідомленням РНБО, внаслідок обстрілу Краматорська Донецької області загинуло 15 людей. Тим часом Донецька облдержадміністрація з посиланням на департамент охорони здоров’я області повідомляє про 12 загиблих.

У вівторок, 10 лютого, близько 12:30 сепаратисти обстріляли Краматорськ. Снаряди влучили у летовище, а також у приватний сектор на околицях Краматорська. За повідомленням прес-центру антитерористичної операції, бойовики використовували 300-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Смерч».

Головна військова прокуратура за фактом обстрілу Краматорська відкрила кримінальну справу за статтею «теракт».

XS
SM
MD
LG