Доступність посилання

ТОП новини

У переговорах контактної групи у Мінську оголошена перерва


Переговори контактної групи у Мінську про врегулювання ситуації на сході України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Переговори контактної групи у Мінську про врегулювання ситуації на сході України

У переговорах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які відбуваються у Мінську, була оголошена перерва на невизначений час.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, переговори тривали близько двох годин. Під час зустрічі не було ухваленого жодного рішення.

Після зустрічі представники угруповань «ЛНР» та «ДНР» підійшли до журналістів і повідомили, що вони представили учасникам зустрічі так званий проект протоколу про військове та політичне врегулювання ситуації на Донбасі, після чого сторони роз’їхалися для його обговорення.

Представники інших сторін переговорів не коментували сьогоднішню зустріч.

За інформацією джерела Радіо Свобода у Мінську, переговори можуть продовжитися у середу вранці.

У зустрічі брали участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов, колишній президент України Леонід Кучма, представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні та представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін і Владислав Дейнего. Також під час переговорів був присутній лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук. Кореспондент Радіо Свобода бачив, як він приїхав на зустріч у одній машині з російським послом Зурабовим.

11 лютого у Мінську має відбутися зустрічі президентів у «нормандському форматі». Йдеться про переговори президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини. За інформацією кореспондента Радіо Свобода, вона має розпочатися о 19 годині за місцевим часом.

У понеділок, 9 лютого, міністри закордонних справ країн ЄС схвалили розширення списку санкцій у зв’язку з українським конфліктом, але домовилися почекати з імплементацією рішення до 16 лютого.

XS
SM
MD
LG