Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Обама домовилися координувати кроки після зустрічі в Мінську


Президенти України та США Петро Порошенко та Барак Обама у телефонній розмові увечері 10 лютого домовилися про тісну координацію подальших кроків після зустрічі у «нормандському форматі» в Мінську.

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко та Обама обговорили ситуацію на Донбасі та наголосили на необхідності припинення вогню та мирного врегулювання на основі втілення мінських домовленостей.

Президент США висловив співчуття з приводу загибелі українських громадян та підкреслив свою підтримку переговорам щодо мирного врегулювання.

Співрозмовники високо оцінили зусилля лідерів Німеччини та Франції.
Президенти України та США наголосили на необхідності виконання Росією своїх зобов’язань відповідно до мінських домовленостей.

Також Обама запевнив у готовності США і надалі підтримувати Україну в отриманні нею фінансової допомоги від міжнародних партнерів та міжнародних фінансових організацій задля здійснення необхідних реформ.

11 лютого у Мінську має відбутися зустріч лідерів держав у «нормандському форматі». Йдеться про переговори президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини.

У понеділок, 9 лютого, міністри закордонних справ країн ЄС схвалили розширення списку санкцій у зв’язку з українським конфліктом, але домовилися почекати з імплементацією рішення до 16 лютого.

XS
SM
MD
LG