Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі стався вибух біля квартири кінорежисера Херсонського


У вівторок, 10 лютого, близько 23:00 у центрі Одеси на другому поверсі житлового будинку по Коблевській, 42 стався вибух. Як розповіли в міліції, вибуховий пристрій був розміщений біля вхідних дверей, ніхто з людей не постраждав.

За фактом вибуху слідством відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчо-розшукові заходи, інформує відділ громадських зв’язків Головного управління МВС України в Донецькій області.

Український кінорежисер Михайло Херсонський повідомив у Facebook, що вибух пролунав поблизу його квартири.

«Бомба, напевне, лежала на майданчику перед дверима, чекаючи свого часу, схована в горі сміттєвих кульків, які от уже добрий десяток років хостел, розташований напроти, регулярно звалює купою», – написав Херсонський.

Він припускає, що вибух саме в його квартирі, в якій бував режисер Олег Сенцов та інші публічні особи, може бути пов’язаний із біженцями з Донбасу.

«А зараз тут інші гості, які залишили будинки в Донецьку і Луганську. Були до вчорашнього дня принаймні. Тепер тут найбажаніший гість – різнороб, він ставить двері та вікна на місце, штукатурить, робить стелі. Дякую, Господи, що взяв штукатуркою, і нам не потрібний ані лікар, ані трунар», – відзначає кінорежисер.

Протягом останніх місяців в Одесі сталися щонайменше чотири вибухи. Метою зловмисників найчастіше стають офіси волонтерських об’єднань, що підтримують українських військових у зоні АТО.

Наприкінці січня одеські правоохоронці затримали автомобіль із трьома іноземними громадянами. За повідомленням обласного управління МВС, в автомобілі затриманих знайшли вибухову речовину.

XS
SM
MD
LG