Доступність посилання

ТОП новини

Київ у Мінську вимагатиме негайного звільнення українських політв’язнів у Росії – Геращенко


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко на переговорах у Мінську офіційно порушить питання про негайне звільнення всіх українських політв’язнів, яких утримують на території Росії, зокрема Надії Савченко і Олега Сенцова. Про це повідомила уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

За її словами, глава держави на переговорах порушуватиме не лише питання ескалації конфлікту на Донбасі, але і говоритиме про необхідність безумовного виконання всіх пунктів Мінського протоколу – припинення вогню, відведення важкої зброї і звільнення всіх заручників.

Геращенко заявила, що Україна робить все, щоб сьогодні відбулися переговори на найвищому рівні у «нормандському форматі» в Мінську.

За її словами, терор стосовно до населення на Донбасі, зокрема вчорашній теракт у Краматорську, буде «одним із головних під час переговорів у Мінську».

«Вже є певна закономірність, і ви це самі бачите, що перед кожною важливою міжнародною зустріччю на найвищому рівні терористи намагаються влаштувати теракт, щоб зірвати зустріч», – сказала Геращенко.

За даними влади, від вчорашнього обстрілу Краматорська загинули 16 людей – це цивільні жителі і військові., поранені – 65 людей, серед яких є ті, хто перебуває в тяжкому стані.

За повідомленням прес-центру антитерористичної операції, обстріл здійснили бойовики, які використовували 300-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Смерч». Сепаратисти на своїх сайтах твердять, що непричетні до обстрілу.

11 лютого у Мінську має відбутися зустріч лідерів держав у «нормандському форматі». Йдеться про переговори президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини.

XS
SM
MD
LG