Доступність посилання

ТОП новини

У четвер Порошенко візьме участь у зустрічі керівників країн ЄС – дипломати


Петро Порошенко©Shutterstock
Петро Порошенко©Shutterstock

Президент Європейської ради ЄС Дональд Туск запросив президента України Петра Порошенка відвідати з візитом Брюссель у четвер, 12 лютого, де відбуватиметься неформальна зустріч голів держав та урядів країн Європейського союзу.

Про це Радіо Свобода стало відомо з дипломатичних джерел у Європейському союзі.

Передбачається, що український президент матиме змогу зустрітися з німецьким канцлером Анґелою Меркель, президентом Європейської Ради Дональдом Туском, французьким президентом Франсуа Олландом.

На неформальному засіданні Європейської ради розглядатиметься питання російсько-українського конфлікту. Порядок денний та зміст дискусії голів держав та урядів країн ЄС повністю залежатиме від результатів перемовин у «нормандському форматі» в Мінську, наголошують у Європейській раді.

Раніше прес-служба президента України повідомляла, що президент Європейської Ради Дональд Туск під час телефонної розмови 10 лютого запросив Порошенка взяти участь в засіданні Європейської Ради, яке відбудеться у Брюсселі в четвер, 12 лютого, для обговорення ситуації та координації наступних кроків щодо урегулювання ситуації на Донбасі.

Сьогодні в Мінську мають відбутися переговори керівників України, Франції, Німеччини та Росії щодо урегулювання ситуації на сході України.

XS
SM
MD
LG