Доступність посилання

ТОП новини

Медики біля Дебальцева просять про «зелений коридор» для вивезення поранених


Проросійські сепарасти ведуть вогонь біля Дебальцева, 10 лютого 2015 року
Проросійські сепарасти ведуть вогонь біля Дебальцева, 10 лютого 2015 року

Військові медики просять ОБСЄ, Червоний Хрест та інші організації посприяти в негайному створенні «зеленого коридору» для вивезення поранених.

За їхніми словами, найближча до лінії зіткнення біля Дебальцева база для прийому поранених виявилася відрізаною від шляхів сполучення з Артемівськом.

Про це Радіо Свобода повідомили військовий лікар, який там перебуває, волонтер Анна Кашеїда, а також українські військові, які перебувають на одній із найближчих позицій і тримають зв’язок із базою.

Станом на 10:30 ранку танк сепаратистських сил прострілював усі під'їзди до бази, де перебувають медики й поранені.

Медики зазначають, що там перебуває понад 20 поранених, з них шість важко поранених, вони потребують негайної медичної допомоги в шпиталі. Двоє поранених бійців померли.

У медиків закінчилися запаси води, знеболювальних, антибіотиків і лідокаїну.

Раніше у Міноборони повідомляли, що напрямок дороги між Дебальцевим та Артемівськом деблоковано силами українських військових, до місця ведення бойових дій підтягуються військові резерви та техніка. Також у відомстві спростовують наявність так званого «дебальцівського котла».

За словами міністра оборони, до підрозділів, що перебувають у Дебальцеві, надходить зброя і боєприпаси, є зв’язок і взаємодія з командуванням.

У Генштабі Збройних сил раніше повідомляли, що минулої доби біля кургану Гостра могила неподалік Дебальцева Донецької області внаслідок обстрілу загинули 19 українських військовослужбовців, 78 військовослужбовців різних силових структур були поранені, їх шпиталізували.

XS
SM
MD
LG