Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч у Мінську дає «проблиск надії» – речник Меркель


Прапори України, Росії, Німеччини, Франції і Білорусі у резиденції президента Білорусі в Мінську, 11 лютого 2015 року
Прапори України, Росії, Німеччини, Франції і Білорусі у резиденції президента Білорусі в Мінську, 11 лютого 2015 року

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт вбачає в нинішній зустрічі чотирьох лідерів у Мінську з приводу ситуації в Україні «проблиск надії».

«Те, що ця зустріч відбувається, дає проблиск надії, але не більше. Те, що канцлер Німеччини Анґела Меркель неодноразово публічно заявляла впродовж останніх днів, залишається в силі: невідомо, чи може бути досягнутий результат. Незважаючи на всі невизначеності, цю ініціативу варто спробувати в інтересах людей, які страждають на сході України», – сказав Зайберт.

За його словами, переговори заплановані на 18:30 за Мінськом (17:30 київського часу).

Речник уряду Німеччини: зустріч у Мінську дає проблиск надії, не більше
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Раніше міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус назвав нинішню зустріч «останнім шансом на переговори».

В ООН 3 лютого заявили про збільшення кількості жертв конфлікту на сході України до 5358 людей і закликали сторони зупинити «потенційно катастрофічне» загострення ситуації.

У частині Донбасу від квітня минулого року триває, за офіційним визначенням, антитерористична операція проти збройних проросійських сепаратистів, а також російських військ, що підтримують їх. Неофіційно говорять про війну Росії проти України. В останні тижні, після початку масового наступу бойовиків на позиції українських силовиків і намагань українських сил втримати оборону, ситуація на лінії фронту на сході України різко загострилася.

XS
SM
MD
LG