Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 14 разів обстрілювали Дебальцеве – прес-центр АТО


Упродовж дня бойовики 14 разів обстрілювали місто Дебальцеве Донецької області, повідомляє речник антитерористичної операції Анатолій Стельмах.

«Попри мирні переговори, що тривають у Мінську, ворог продовжує обстрілювати наші позиції з «ГРАДів», артилерії та мінометів. Дебальцівський напрямок і надалі залишаться найгарячішою точкою на сході України. Саме місто терористи сьогодні обстріляли 14 разів. В населеному пункті зруйнована інфраструктура та житлові будинки», – зазначає Стельмах.

За його словами, бойові дії ведуться і на інших напрямках.

«Злочинці невдало намагалися атакувати наші позиції поблизу Новотроїцького, двічі у районі Чернухіно, Кам’янки. Активізувалися бойовики і на маріупольському напрямку. Упродовж дня вони двічі обстріляли селище Чармалик. Усі атаки ворога наші підрозділи успішно відбили», – говорить речник АТО.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти ще не коментували останню ситуацію в районі бойових дій на Донбасі.

Сьогодні в Мінську відбувається зустріч президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна.

Сьогодні раніше міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус називав цю зустріч у Мінську «дійсно останнім шансом переговорів».

Напередодні верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні зазначила, що переговори у «нормандському форматі», які заплановані на завтра у Мінську, є шансом, який не можна втратити, щоб знайти вихід із кризи.

За її словами, міністри закордонних справ Євросоюзу вирішили відкласти запровадження санкцій проти Росії до 16 лютого, щоб дати шанс для дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG