Доступність посилання

ТОП новини

Члени Конгресу США представили законопроект про зброю для України


Документ передбачає надання допомоги Україні у формі навчання, оснащення і поставок летальної оборонної зброї на термін до 30 вересня 2017 року

Лідери комітету Палати представників з питань збройних сил від Республіканської і Демократичної партій закликають надати Україні оборонну допомогу летального характеру обсягом в один мільярд доларів.

Відповідний законопроект був внесений у вівторок республіканцем Маком Торнберрі і демократом Адамом Смітом.

Документ передбачає надання допомоги національним силам безпеки України у формі навчання, оснащення і поставок летальної оборонної зброї на термін до 30 вересня 2017 року для сприяння в захисті «її суверенної території від іноземних агресорів».

«Здається, Росія вирішила повернутися до часів «холодної війни», – заявив Адам Сміт на прес-конференції, маючи на увазі російську анексію Криму і дії Москви в Східній Україні.

За його словами, економічні санкції «зовсім не змінили розрахунки президента Володимира Путіна».

Мак Торнберрі, який разом з групою сенаторів брав участь у конференції з питань безпеки в Мюнхені, заявив, що велика кількість законодавців від обох партій «виступають за те, щоб дозволити українцям захищати себе».

Рішення конгресменів внести законопроект свідчить про посилення тиску на президента Барака Обаму з тим, щоб він допоміг Києву в захисті від проросійських сепаратистів.

Обама розглядає можливість поставок Україні летальної допомоги. У вівторок, напередодні зустрічі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в Мінську, президент США провів телефонні переговори з президентами України та Росія Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Білий дім повідомив, що в розмові з Путіним Обама знову заявив про підтримку суверенітету України Сполученими Штатами і підкреслив важливість дипломатичного врегулювання конфлікту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG