Доступність посилання

ТОП новини

Мінськ: «нормандська четвірка» знову говорить віч-на-віч


(Л-П) Володимир Путін, Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Петро Порошенко
(Л-П) Володимир Путін, Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Петро Порошенко

У Мінську завершилася зустріч президентів України, Франції, Росії та канцлера Німеччини у широкому форматі, у яких брали участь також делегації сторін.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, наразі, за неофіційною інформацією, сторони пішли на обід, після чого має продовжитися зустріч Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Володимира Путіна та Ангели Меркель віч-на віч.

Речник Путіна Дмитро Песков заявив, що переговори «нормандської четвірки» тривають, але знову у вузькому складі». Із залу, де проходили переговори у розширеному складі, вийшли члени делегацій.

У Мінську проходять переговори в «нормандському форматі»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, переговори «йдуть активно, краще, ніж супер».

Помічник президента Росії Владислав Сурков відмовився давати будь-які коментар і запропонував дочекатися закінчення переговорів.

Сьогодні увечері у Мінську поновилася і зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Представники України, Росії, ОБСЄ та сепаратистів знову зібралися у резиденції «Дипсервіс хол» у центрі білоруської столиці. Перший раунд цієї зустрічі відбувся у вівторок, 10 лютого, але жодного рішення сторони не ухвалили.

Як повідомляли посол України у Білорусі Михайло Єжель та міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, за підсумками переговорів щодо врегулювання кризи на Донбасі, які наразі тривають у Мінську, має бути підписаний підсумковий документ.

XS
SM
MD
LG