Доступність посилання

ТОП новини

Росія на переговорах в Мінську виторговує бойовикам Дебальцеве – дипломат


Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Росія виторговує Дебальцеве для бойовиків на переговорах «нормандської четвірки» в Мінську, написав у Twitter посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

«Ось і те, що росіяни зараз виторговують», – заявив Кулеба, поширивши заяву лідера бойовиків Дениса Пушиліна про те, що Дебальцеве в «котлі», а позиція України щодо ситуації довкола цього міста гальмує переговори в Мінську.

«Без Дебальцева «ДНР» і «ЛНР» у нас на транспортному гачку», – пояснив Кулеба.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що на переговорах «наразі ніяких хороших новин» немає. Глава України заявив, що умови, які висуває Росія, є «неприйнятними».

Міністр оборони Степан Полторак напередодні заявив, що «ніякого Дебальцівського котла немає».

Раніше сепаратисти заявляли, що контролюють населений пункт Логвинове, який безпосередньо прилягає до автодороги Артемівськ – Дебальцеве. Шлях на Артемівськ – єдина повноцінна транспортна артерія, яка пов’язує угруповання українських військових у Дебальцевому з контрольованою українською владою територією.

Кілька українських джерел, зокрема заступник начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Ілля Ківа, заперечили контроль сепаратистів над трасою Артемівськ – Дебальцеве.

XS
SM
MD
LG