Доступність посилання

ТОП новини

Путін: режим припинення вогню почнеться з 15 лютого


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що припинення вогню на сході України почнеться 15 лютого і з зони конфлікту буде відведене важке озброєння.

Вийшовши до преси після переговорів із лідерами України, Німеччини і Франції у Мінську, він повідомив про підписання одного документу – про комплекс заходів з імплементації Мінських угод.

Зокрема, за його словами, відведення важких озброєнь для українських військ здійснюватиметься від нинішньої лінії зіткнення, для бойовиків – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Другий документ – заяву чотирьох президентів про те, що вони підтримують цей процес, ще не підписаний.

Путін також заявив, що на зустрічі домовилися про проведення конституційної реформи в Україні, яка б гарантувала права людей на Донбасі, прикордонні питання,

Російський президент також заявив, що «київська влада відмовляється від прямих переговорів з сепаратистами».

Мінські переговори тривали 17 годин. Як написав у своєму Twitter МЗС України Павло Клімкін, «є перший комплекс заходів для всього мінського пакету, починаючи з припинення вогню».

Зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель, президентів Франції Франсуа Олланда, України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна розпочалася близько 19:00 11 лютого.

XS
SM
MD
LG