Доступність посилання

ТОП новини

Олланд: домовленості в Мінську є полегшенням для Європи і надією для України


Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель після завершення переговорів у Мінську, 12 лютого 2015 року
Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель після завершення переговорів у Мінську, 12 лютого 2015 року

Президент Франції Франсуа Олланд назвав досягнуті в Мінську домовленості «полегшенням для Європи» і «надією для України».

Президент Франції підтвердив, що в Мінську сторонам вдалося напрацювати «глобальну» угода щодо низки спірних питань.

Він додав, що для врегулювання конфлікту «необхідно виконати ще багато роботи, але є реальна можливість поліпшити ситуацію».

На зустріч в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовики – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель, президентів Франції Франсуа Олланда, України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна розпочалася близько 19:00 11 лютого.

XS
SM
MD
LG