Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк дасть Україні 215 мільйонів доларів на реформу медицини


Олександра Квіташвілі
Олександра Квіташвілі

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі підписав угоду про позику Світового банку на 215 мільйонів доларів, повідомляє прес-служба МОЗ.

За повідомленням, Квіташвілі і керівник програми Світового банку по Україні, Білорусії, Молдові Паоло Беллі підписали Угоду між Україною і Міжнародним банком реконструкції й розвитку про впровадження в Україні проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей», у рамках якої буде наданий кредит.

За словами міністра, позика дасть змогу прискорити процес реформування української медицини.

Як повідомляють у прес-службі МОЗ, впровадження проекту сприятиме розвитку медичної інфраструктури і підвищенню якості медичних послуг у восьми областях України. Зокрема, йдеться про інвестиції, спрямовані на запровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, профілактику, раннє виявлення і лікування серцево-судинних й онкологічних захворювань, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, приведення нормативно-правових актів у відповідність до найкращих світових стандартів.

Проект розрахований на 5 років і має загальний обсяг фінансування в 261 мільйон доларів, уточнили в МОЗ.

Ратифікація угоди попередньо запланована на 4 березня.

Минулого місяця міністр охорони здоров’я України заявив, що 2015 рік стане «майданчиком для проведення повномасштабної реформи медичної галузі». За його словами, у нинішньому держбюджеті на галузь охорони здоров’я виділяється близько 60 мільярдів гривень, що на майже 4 мільярди гривень більше, ніж 2014 року.

XS
SM
MD
LG