Доступність посилання

ТОП новини

Статус переселенців можуть отримати жителі 25 населених пунктів – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Статус вимушених переселенців можуть отримати жителі 25 населених пунктів Луганської і Донецької областей. Про це повідомила уповноважена президента з питань мирного врегулювання, депутат «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко.

«Ми написали відповідне звернення до керівництва АТО, до уряду, щоб ці населені пункти були включені до переліку населених пунктів, чиї жителі можуть отримати відповідний статус, а значить і виплати. Уряд вчорашнім рішенням це прийняв», – сказала вона.

Геращенко перерахувала ці населені пункти: Дебальцеве, Cтанція Миронівське, Світлодарськ, Вуглегірськ, Ольхаватка, Булавинське, Олександрівське, Прибрежне, Миронівка, село Опитне, Спартак, Тоненьке, Орлівка, Піски, Веселе Водяне, місто Авдіївка, Ломакіне, Сартана, селище Талаківка, місто Дзержинськ, Мар’їнка, Красногорівка, Олександрівка, Старомихайлівка, Гранітне, Чермалик, Виноградне, Лебидинське.

Соціальні виплати переселенцям становлять 884 гривні для кожного непрацездатного та 442 гривні на кожного працездатного. Загальна ж сума допомоги на сім’ю не повинна перевищувати 2400 гривень.

За даними Міністерства соціальної політики щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання отримали 176,5 тис. сімей на загальну суму 358,4 млн гривень.

На цей час у Мінсоцполітики зареєстрували понад 1 мільйон переселенців з Донбасу та Криму.

XS
SM
MD
LG