Доступність посилання

ТОП новини

Шокін просить Раду дозволити арешт трьох суддів Печерського суду Києва


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до народних депутатів і з поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського районного суду Києва – Оксани Царевич, Віктора Кицюка і Сергія Вовка.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, Шокін також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення цих суддів із займаних посад.

У ГПУ нагадують, що кримінальні провадження щодо цих суддів розслідує слідчий відділ прокуратури Києва.

За даними ГПУ, суддів Печерського райсуду Києва Царевич і Кицюка підозрюють у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, ухвалили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення – про позбавлення водійських прав «автомайданівців». Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кількох людей у січні минулого року, додали в прокуратурі.

Суддю Вовка, що відомий судовими процесами над Юрієм Луценком і Юлією Тимошенко, за інформацією прес-служби Генпрокуратури, «підозрюють в ухваленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, згідно з яким він позбавив власника його законного майна».

XS
SM
MD
LG