Доступність посилання

ТОП новини

Уряд повинен відновити виплати для жителів Донбасу – «Опозиційний блок»


Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Наталія Королевська
Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Наталія Королевська

У фракції «Опозиційний блок» вважають, що уряд повинен відновити соціальні виплати для жителів захоплених територій Донбасу. Про це заявила народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Наталія Королевська.

«Після багатогодинного виснажливого засідання колеги суддів визнала, що постанова Кабінету міністрів від 7 листопада 2014 про призупинення всіх соціально виплат на непідконтрольною України території Донбасу порушує прав людей. Чекаємо подальших дій уряду», – заявила вона.

За її словами, тепер держава повинна негайно відновити виплату пенсій та інших соціальних гарантій людям на всій території зони АТО, не чекаючи закінчення там бойових дій.

11 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов до Кабміну про визнання протиправною та скасування постанови уряду №595 від 7 листопада 2014 року. Суд визнав незаконним і нечинним пункт про припинення на території Донецької і Луганської областей виплат з державного бюджету до повернення цих території під контроль органів державної влади.

Від квітня минулого року на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей контролюють проросійські сепаратисти, які вимагають від української влади відновлення виплат та водночас автономії для захоплених територій.

XS
SM
MD
LG