Доступність посилання

ТОП новини

Рада визначила порядок призначення та звільнення директора Антикорупційного бюро


Верховна Рада ухвалила закон про внесення щодо діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 247 народних депутатів з 226 мінімально необхідних.

Документом конкретизується конкурсна процедура з відбору директора, президент призначає директором Антикорупційного бюро одного з трьох претендентів, кандидатури яких конкурсна комісія представила на його розгляд.

У разі наявності причин для звільнення директора Національного антикорупційного бюро президент або парламент можуть прийняти рішення про зняття його з посади.

Встановлюється також, що всередині НАБ функції слідчих та оперативних співробітників поєднуватимуться через створення інституту детективів. Закон прийнято з урахуванням поправок, обговорених під час розгляду.

Раніше, 3 лютого, з другої спроби Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України з питань протидії корупції (№1660).

XS
SM
MD
LG