Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині голови РДА фактично працюють замість військових комісарів – Райнін


На Харківщині у зв’язку з незадовільним темпом мобілізації керівники районних держадміністрацій фактично працюють замість військових комісарів. Про це Радіо Свобода заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

«Фактично я зобов’язав голів РДА працювати замість військових комісарів. Я їм прямо сказав йдіть на роботу і там працюйте, бо ситуацію потрібно якось підтримувати. Ми маємо розуміти за процес мобілізації відповідає не обладміністрація, не прокуратура, не МВС, а військові комісаріати. А склалося так, що насправді працювали всі, крім того органу, який на це уповноважений, – це військовий комісаріат», – зазначив Райнін.

За його словами, взаємодія райдержадміністрацій з військкоматами дозволила за останній тиждень підвищити показник мобілізованих до лав української армії – з 13% до 33%.

9 лютого було відсторонено від службових обов’язків військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковника Дмитра Маліцкого за невиконання плану мобілізацію. Наразі ведеться службове розслідування дій усіх військових комісаріатів Харківської області.

20 січня в Україні стартувала четверта хвиля мобілізації.

XS
SM
MD
LG