Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 69 разів обстрілювали українські позиції – прес-центр АТО


Упродовж дня бойовики 69 разів обстрілювали позиції українських військ на Донбасі, повідомляють у прес-центрі антитерористичної операції.

«Сьогоднішній день не приніс миру на Донеччину. Незаконні збройні формування 69 разів обстрілювали позиції сили АТО. Терористи 12 разів застосували артилерію, 26 разів міномети, 14 – реактивні системи залпового вогню, 5 разів танки», – мовиться у повідомленні.

За інформацією прес-центру АТО, протистояння триває зокрема на дебальцівському та маріупольському напрямках.

«Найбільше від ударів ворога постраждали Дебальцево, Чернухіно, Камянка. Бойовики тричі штурмували наші позиції поблизу цих населених пунктів. На Донецькому напрямку вогонь вівся по Водяному, Авдіївці, Пєскам. Сьогодні бойовики активізувались і на Маріупольському напрямку. З ранку противник обстріляв з градів Первомайське. Також під вогонь артилерії потрапили Миколаївка та Чермалик», – зазначають у прес-центрі АТО.

Про бої на Донбасі повідомляють і сепаратисти.

«Самохідні артилерійські установки «Гвоздика» ополчення «ДНР» з ключових висот навколо Дебальцева ведуть вогонь по колонах української армії, які намагаються прорвати дебальцівський котел. Військові наступають одночасно зсередини кільця і зовні, з боку Артемівська та Світлодарська», – повідомляє сайт сепаратистів «Новороссия».

На зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовик – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію чи автономія для Донбасу Україна не погодилася.

XS
SM
MD
LG