Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії мають діяти, доки Путін не змінить поведінки – Камерон


Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон
Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон

Санкції ЄС проти Москви, запроваджені через її роль у дестабілізації ситуації в Україні, мають діяти, допоки російський президент Володимир Путін не змінить лінії поведінки, заявив прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон.

«Якщо це буде реальним припиненням вогню, ми це вітатимемо. Але найголовніше – це реальні дії, що є важливіше ніж слова на папері. Думаю, ми маємо чітко дати зрозуміти Володимиру Путіну, що допоки він не змінить лінії поведінки, санкції не будуть скасовані», – сказав Камерон у четвер, 12 лютого, під час саміту ЄС у Брюсселі.

На зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовик – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію чи автономія для Донбасу Україна не погодилася.

XS
SM
MD
LG