Доступність посилання

ТОП новини

США застерігають сепаратистів від нових захоплень на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

США застерігають сепаратистів, що спроби захоплення нових території на Донбасі до початку дії режиму припинення вогню, порушують мінські домовленості.

«Ми намагаємося донести цю позицію настільки чітко, як ми це можемо, що будь-які спроби захоплення нових територій у часовому проміжку від сьогодні і до ночі суботи, серйозно підірвуть ці домовленості. Ми застерігаємо від цього зі всією серйозністю», – сказав високопосадовець США у розмові з журналістами.

Американський чиновник наголосив, що у разі невиконання домовленостей, Росія заплатить «більшу ціну».

За словами американського посадовця, санкції і «безпекова підтримка» України залишаються подальшими варіантами розвитку ситуації, якщо домовленості будуть зірвані.

На зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовик – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG