Доступність посилання

ТОП новини

Російські студенти попросили вибачення в українських


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Студенти російських вишів з Москви та Санкт-Петербурга записали відеозвернення до студентів України. Відповідний ролик з’явився у мережі. У ньому студенти з Росії стверджують, що їм соромно за дії їхньої влади щодо сусідньої держави.

«Нам соромно за те, що наша країна порушила територіальну цілісність України, яку зобов'язалася поважати, і анексувала Кримський півострів. Нам соромно за те, що українські громадяни незаконно утримуються в російських в'язницях, пробачте нас», – звернулись студенти.

«Між нашими країнами росте величезна прірва, і ми – студенти, молоде покоління будемо через неї мостом. Потоки брехні з телевізора невичерпні, градус ненависті і агресії в суспільстві зростає з кожним днем, не всі виявляються здатними думати, перевіряти і сумніватися, але ми з вами на одному боці, тому що в інформаційній війнізлочинно бути не на боці правди», – звернулися російські студенти у відеоролику.

Наприкінці січня у мережі з’явилось відео, в якому українські студенти закликали однолітків у сусідній державі перевіряти інформацію у російських медіа. У записі відео взяли участь пересічні студенти київських вишів. Незадовго після цього з’явився відеоролик, який записали у відповідь буцімто російські студенти. В ньому пролунали заяви про те, що саме українці перебувають в омані стосовно війни на Донбасі. У своєму зверненні вони використали штампи, які нерідко можна почути у новинах прокремлівських російських ЗМІ. А саме: «громадянська війна в Україні», «антиконституційний переворот», «ввічливі люди» в Криму тощо.

XS
SM
MD
LG