Доступність посилання

ТОП новини

«Дорога до врегулювання ситуації ще довга» – словацький президент


Президент Словаччини Андрей Кіска

Президент Словаччини Андрей Кіска вважає, що вже незабаром стане очевидним, чи угода про перемир’я, підписана у Мінську, «справді означає поворот у ситуації». Як повідомляють словацькі ЗМІ, Андрей Кіска визнав, що за зустріччю у Мінську стежив, так само уважно, як і «люди у Словаччині й повсюди в Європі, з напруженням, певною надією, але і з тривогою, чи вдасться знайти вихід з найбільшої кризи, з якою ми зустрілись в Європі».

На думку словацького президента, факт, що в переговорах у Мінську взяли участь лідери Німеччини і Франції, свідчить про те, що «ми використовуємо всі можливості, які має Європа, щоб допомогти зупинити цю війну, щоб зупинити загибель мирних людей в країні нашого сусіда».

Вже незабаром буде видно, «чи мінські переговори і домовленості насправді означають поворот, хоча зрозуміло, що дорога до врегулювання ще довга», наголосив Андрей Кіска.

«Я б дуже хотів, щоб нинішнє послання стало справжнім кінцем трагедії, яка відбувається в наших сусідів», – зазначив президент Словаччини.

«Ми бажаємо людям в Україні – нашим сусідам, щоб вони у спокої й мирі могли зосередитись на найголовнішому – на своєму майбутньому», – додав президент Словаччини.

За підсумками кількагодинної зустрічі у Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції щодо ситуації в Україні сторони зокрема домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, про відведення важкої зброї та обмін полоненими.

XS
SM
MD
LG