Доступність посилання

ТОП новини

Шокін змінив структуру ГПУ для швидшого розслідування злочинів проти Майдану


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Генеральний прокурор Віктор Шокін підписав наказ про внесення змін у структуру і штатний розпис самостійних підрозділів ГПУ для вдосконалення організації роботи Генпрокуратури, повідомляє прес-служба відомства.

«Зміни, ініційовані Генеральним прокурором, мають на меті максимально підвищити ефективність процесу розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності і доведення до кінцевого результату кримінальних проваджень стосовно колишніх високопосадовців та працівників правоохоронних органів», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у структурі й штатному розписі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України утворене управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури у складі чотирьох відділів, самостійний підрозділ – відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань ГПУ, які займаються цими питаннями.

10 лютого, коли Верховна Рада дала дозвіл на призначення Шокіна генпрокурором, він з трибуни парламенту пообіцяв «розслідувати в пріоритетному порядку всі злочини, пов’язані з Майданом», і оперативно діяти щодо воєнних злочинів і сепаратизму на сході України.

XS
SM
MD
LG