Доступність посилання

ТОП новини

Російський омбудсмен відвідала Савченко в СІЗО


Надія Савченко
Надія Савченко

Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова відвідала сьогодні в слідчому ізоляторі в Москві українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко.

Як повідомила Памфілова російському «Інтерфаксу», Савченко звернулася до неї, і вона терміново зреагувала. Памфілова заявила, що деталі зустрічі повідомляти поки що не має наміру.

Адвокат Савченко Марк Фейгін на своєму Twitter написав, що був сьогодні у своєї підзахисної, і додав, що вона «почувається непогано».

Надія Савченко вже 63 дні голодує на знак протесту проти свого арешту. Вона перебуває в лікарні московського СІЗО.

Вчора після появи повідомлень про досягнуту на саміті в Мінську домовленість про звільнення Савченка Памфілова зазначила, що в разі, якщо воно відбудеться, то вона буде це розцінювати як гуманний акт доброї волі з боку Росії.

Сьогодні речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про Надію Савченко піднімалося на зустрічі главою України Петром Порошенком, але російська сторона ніяких запевнень не давала. За словами Пєскова, Володимир Путін лише повторив, що ступінь вини української громадянки визначить суд.

Напередодні після закінчення переговорів «нормандської четвірки» в Мінську президент України Петро Порошенко повідомив, що одним з підсумків зустрічі стала угода про долю Савченко. Її звільнять «дуже скоро», після завершення медичної експертизи і попередніх висновків слідства, заявив Порошенко. Водночас про строки звільнення Савченко не повідомляється.

10 лютого, Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG