Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина, Італія і Саудівська Аравія закривають посольства у Ємені


Відеокадр: лідер угруповання Хуті, Абдель-Малек аль-Хуті, виступає на телеканалі ліванського шиїтського угруповання «Хезболла», 20 січня 2015 року
Відеокадр: лідер угруповання Хуті, Абдель-Малек аль-Хуті, виступає на телеканалі ліванського шиїтського угруповання «Хезболла», 20 січня 2015 року

Німеччина, Італія та Саудівська Аравія закривають свої посольства у Ємені через напружену ситуацію у цій країни. Про це було заявлено у п’ятницю, 13 лютого.

Раніше цього тижня закрити свої посольства у Ємені вирішили Британія, Франція і США.

Міністерство закордонних справ Італії заявило, що їхній посол та інші співробітники повертаються на батьківщину, а речник МЗС уточнив, що це відбудеться 13 лютого.

Саудівська Аравія заявила, що «погіршення безпекової ситуації» у Ємені змушує припинити роботу їхнього посольства і евакуювати співробітників з міста Санаа. Саудівська Аравія є першою арабською країною, яка згортає свою дипломатичну місію у Ємені.

Повстанці угруповання «Хуті» захопили столицю Ємену Сану у вересні, а в січні і офіс президента країни. Президент Абд-Раббо Мансур Хаді і його уряд пішли у відставку.

6 лютого повстанці розпустили парламент і сформували тимчасовий парламент і уряд на чолі зі своїм лідером Абдель Малеком аль-Хуті, який, як вони заявили, заповнить «політичний вакуум».

Угруповання Хуті заявляє, що хоче для себе «справедливої частки влади». Його критики кажуть, що повстанці хочуть захопити всю владу в Ємені.

XS
SM
MD
LG