Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині відкрили найбільше в Україні модульне містечко для переселенців


В Україні відкрили найбільше модульне містечко для переселенців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

В Україні відкрили найбільше модульне містечко для переселенців

У п’ятницю, 13 лютого, у Павлограді на Дніпропетровщині відкрили найбільше в Україні модульне містечко для переселенців.

Нині там проживають близько 400 переселенців з Донецької та Луганської областей, серед них – десятки дітей. Загалом це містечко може прийняти 640 людей.

За даними з облдержадміністрації, кожен з вимушених переселенців з зони АТО зможе проживати тут упродовж трьох місяців. За цей час йому обіцяють підшукати постійне житло на території області чи в інших регіонах України.

В урочистому відкритті містечка взяв участь надзвичайний та повноважний посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

За його словами, ці будинки – «частина обіцянки, яку дала канцлер Ангела Меркель під час свого візиту в Україну».

«Це знак німецької солідарності з Україною. Німеччина й Європа не залишать вашу країну в цей складний час на самоті. Ми на вашому боці», – зазначив посол.

Транзитне містечко в Павлограді складається з будинків з кімнатами сімейного типу, гуртожитку, кількох пралень та адміністративної будівлі. Будиночки обладнані необхідним для життя – меблями, холодильниками, кухонним приладдям, у кожному є санвузол, душ, засоби гігієни, постіль.

Водночас, за словами перших мешканців містечка, люди досі точно не знають, в яку суму обходитиметься їм проживання тут. Плата братиметься з огляду на показники лічильників наданих комунальних послуг, за попередніми даними, це складатиме приблизно 400-500 гривень з людини на місяць.

Загалом на Дніпропетровщині у співпраці з Німеччиною, зокрема з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, вже звели п’ять модульних містечок: у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі та Павлограді.

Наразі запрацювало тільки одне, інші обіцяють відкрити найближчим часом.

Модульні містечка для переселенців також будують у Запорізькій та Харківській областях.

На даний час у Мінсоцполітики зареєстрували понад 1 мільйон переселенців.

XS
SM
MD
LG