Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначив Саакашвілі головою ради реформ


Міхеїл Саакашвілі. Київ, 2014 рік
Міхеїл Саакашвілі. Київ, 2014 рік

«В Грузії він зміг реформувати фактично усі сфери економічного, політичного та суспільного життя»

Президент України Петро Порошенко створив Дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, повідомляє прес-служба українського президента.

«Ми досить довго думали, як краще використати знання, досвід та унікальні ноу-хау Міхеїла Саакашвілі. В Грузії він зміг реформувати фактично усі сфери економічного, політичного та суспільного життя. Той шлях, який ми лише розпочали минулого року з Революції Гідності, наші сусіди проторували та перевірили. І вони готові ділитися з нами своїм досвідом. Донедавна Міхеїл був, по суті, позаштатним консультантом України з питань реформ. І сьогодні, нарешті, він отримає офіційний статус», – сказав Порошенко.

«Міхеїл стане представником України за кордоном та, одночасно, представником міжнародної спільноти в Україні. Ми впевнені, що саме він зможе налагодити двосторонню комунікацію між Україною та світом з питань реформ – залучити найкращий іноземний досвід та гідно представляти нашу роботу за кордоном» – наголосив Петро Порошенко.

Саакашвілі, який був президентом Грузії майже десять років, до 2013-го, у Тбілісі нині є звинуваченим у кількох справах. Колишній президент і його соратники називають ці справи політично мотивованими.

Раніше грузинський віце-прем’єр Каха Каладзе заявив, що йому буде «боляче» бачити в українському уряді колишніх посадовців із Грузії, дехто з яких є підозрюваним у вчиненні злочину.

XS
SM
MD
LG