Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко про наступ сепаратистів: це атаки на мінські домовленості


Президент України Петро Порошенко @Shutterstock
Президент України Петро Порошенко @Shutterstock

Обстріли бойовиками населених пунктів є «атаками» на домовленості, досягнуті в Мінську, заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Порошенко наголосив, що сьогодні Артемівськ був обстріляний ракетними комплексами залпового вогню, внаслідок чого загинуло троє цивільних, серед яких і 7-річна дитину, повідомляє прес-служба українського президента.

«Після того, що ми досягли у Мінську, це не тільки атака на українських мирних мешканців, це атака на мінські результати», – зазначив президент.

«Якщо у ніч на неділю (15 лютого) не буде двостороннього припинення вогню, ми закликатимемо скликати надзвичайну зустріч Європейської ради, оскільки Ангела Меркель та Франсуа Олланд представляють (на переговорах) не лише Німеччину та Францію, а в них є мандат від всього ЄС», – наголосив президент.

На зустрічі в Мінську лідери України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Сьогодні глава МЗС Павло Клімкін зазначив, що часові рамки виведення іноземних формувань зі сходу України ще не визначені. Обстріли на Донбасі тривають.

13 лютого заступник міністра оборони Петро Мехед заявляє, що на Донбасі присутні близько 10 тисяч російських військовослужбовців, і їхня кількість продовжує збільшуватися.

Усі докази, наявні в України й країн Заходу, які свідчать про введення з Росії на Донбас важких озброєнь і військовослужбовців Збройних сил Росії, Москва відкидає.

XS
SM
MD
LG