Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко, Меркель і Олланд домовились пильно стежити за розвитком ситуації навколо Дебальцева


Лідери країн на переговорах у Мінську, 11 лютого 2015 року
Лідери країн на переговорах у Мінську, 11 лютого 2015 року

Всі сторони переговорів у Мінську, в тому числі Росія, мають виконувати взяті на себе зобов’язання, насамперед, щодо припинення вогню опівночі 15 лютого.

На цьому наголосили під час телефонної розмови президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд. Співрозмовники «висловили занепокоєння ситуацією навколо Дебальцева і домовились пильно стежити за розвитком ситуації». Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

Також сторони домовились залишатись у тісній координації зусиль та докласти всіх зусиль задля забезпечення мирного врегулювання на Донбасі. Порошенко подякував Олланду та Меркель за підтримку України та зусилля задля відновлення миру на Донбасі, яку вони продемонстрували під час переговорів у Мінську 12-13 лютого, а також під час останнього засідання Європейської ради у Брюсселі.

Раніше лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив про намір припинити вогонь на всій території, яку захопили проросійські бойовики. Однак деякі ЗМІ повідомляють, що Захарченко уточнив, що припинення вогню стосується «всієї території «ДНР», за винятком внутрішніх районів – Дебальцева».

2 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції, Німеччини та Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого з 00:00.

XS
SM
MD
LG