Доступність посилання

ТОП новини

Після півночі бойовики 10 разів обстріляли українські позиції – прес-центр АТО


З часу оголошення припинення вогню на Донбасі бойовики 10 разів обстріляли позиції українських військ, повідомляє речник антитерористичної операції Анатолій Стельмах.

«Після півночі противник зменшив активність, проте обстріли українських сил на дебальцевському напрямку продовжилися. Зокрема, побіля Золотого і Луганського терористи вели вогонь з мінометів, Чернухіне та Санджарівку обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів. Під вогонь артилерії двічі потрапило Золоте, Попасна, Чернухіне. На луганському напрямку з мінометів обстріляли Тошківку. Загалом з часу припинення вогню противник 10 разів відкривав вогонь по позиціях сил АТО», – зазначив Анатолій Стельмах вранці у неділю, 15 лютого.

Сепаратисти ж заявляють, що виконують мінські домовленості.

«На виконання положень мінських домовленостей збройні сили «ДНР» з 00:00 за українським часом припинили бойові дії по всій лінії зіткнення з українською армією. Усім підрозділам і військовим частинам віддані відповідні накази про негайне і всеосяжне припинення вогню. Штаб «армії ДНР» із 15 лютого починає розробляти плани відведення всіх важких озброєнь від лінії зіткнення, зафіксованої 19 вересня 2014 року, та підготовки до обміну військовополонених», – заявив так званий «заступник командувача корпусу міноборони» угруповання «ДНР» Едуард Басурін.

Від 00 годин 15 лютого має діяти припинення вогню на Донбасі, передбачене мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG