Доступність посилання

ТОП новини

В АТО вважають, що Росія хоче використати фальшивку про «Правий сектор» в ООН


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Росія на засіданні Ради безпеки ООН має намір використовувати фальшиву інформацію про нібито продовження «Правим сектором» наступу на Донбасі для звинувачення України в порушенні режиму припинення вогню, заявив у неділю на брифінгу речник антитерористичної операції Андрій Лисенко. Підтверджень чи заперечень цієї заяви наразі немає.

«Після оголошення перемир’я 15 лютого на сайт Національної гвардії було здійснено кібер-атаку. На сайті були розміщені матеріали про те, що загони добровольчого корпусу «Правий сектор» на чолі з Дмитром Ярошем нібито продовжуватимуть наступ, незважаючи на перемир’я. Ця інформація не відповідає дійсності», – наголосив Лисенко, як його цитує агентство УНІАН.

Ідеться про те, що після оголошення перемир’я хакери зламали сайт Національної гвардії і на місці новини «У бій вступили танкісти Нацгвардії», від якої залишилося фото, оприлюднили на ньому нібито заяву лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, що «два моїх батальйону продовжують наступ» («два батальйону» – так у тексті – ред.) під Дебальцевом, незважаючи на режим припинення вогню. Відразу після публікації це повідомлення підхопили численні російські засоби інформації. Коли в соцмережах звернули увагу, що повідомлення датоване ще 14-м числом, до початку припинення вогню, дату відразу «підправили». Авторів «повідомлення» не зупинило те, що «Правий сектор» не має ніякого стосунку до Національної гвардії, що ніяких «двох батальйонів» «Правий сектор» не має, а його бійці в зоні АТО воюють не біля Дебальцева.

Засідання Ради безпеки ООН щодо становища в Україні після набуття чинності черговим припиненням вогню попередньо планували вже на неділю, але його час іще остаточно не узгоджений.

На цей час сайт Нацгвардії досі фактично не працює, розділ новин на ньому вимкнений.

XS
SM
MD
LG