Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: ворог не дотримується мирних зобов’язань


Українські війська біля Дебальцева заявляють, що обстріли не припинилися, 15 лютого 2015 року
Українські війська біля Дебальцева заявляють, що обстріли не припинилися, 15 лютого 2015 року

Ворог не дотримується мирних зобов’язань і з кожним днем намагається захопити якомога більше територій, заявили в неділю у прес-центрі антитерористичної операції за результатами першого дня чергового припинення вогню.

Протягом дня незаконні збройні формування понад 60 разів обстріляли позиції сил АТО, повідомили у прес-центрі і конкретно, з часом і місцем обстрілів, перелічили 58 таких випадків тільки за час від півночі, коли припинення вогню набуло чинності, до 15-ї години 05 хвилин.

Бойовики отримали завдання спровокувати українських військових та зірвати мирні домовленості, заявив речник АТО Анатолій Стельмах.

Незважаючи на мінські домовленості, незаконні збройні формування продовжують активно вести вогонь по силах антитерористичної операції, застосовуючи всі типи озброєння, додав він.

За словами речника, з оперативних джерел стало відомо, що бойовики планують захопити Дебальцеве з боку населених пунктів Горлівка та Вуглегірськ.

Відео: Військове телебачення України

За умовами останніх наразі мінських домовленостей, досягнених раніше цього тижня, з півночі на неділю мав настати режим припинення застосування зброї. Та порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Тим часом підтримувані Росією сепаратисти заявили, що й далі продовжать обстріли частини підконтрольної владі України території біля міста Дебальцева, бо вважають її «своєю». А Росія стала говорити, що не брала на себе в Мінську ніяких зобов’язань і взагалі не є учасником цих домовленостей, а, мовляв, лише «гарантом».

XS
SM
MD
LG