Доступність посилання

ТОП новини

Причетність Єфремова до сепаратизму перевіряється – Шокін


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Генеральний прокурор України Віктор Шокін не виключає, що, крім зловживання службовим становищем та службового підроблення, екс-голові фракції Партії регіонів Олександрові Єфремову будуть висунуті й інші обвинувачення. Про це він заявив під час прес-конференції.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, генпрокурор зазначив, що Єфремова перевіряють, в тому числі, щодо сприяння сепаратизмові.

14 лютого Генеральна прокуратура України спільно зі співробітниками СБУ затримала екс-голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального Кодексу України − «зловживання службовим становищем за обтяжливих обставин» та «службове підроблення».

Після арешту Єфремова Партія регіонів оприлюднила заяву з вимогою «звільнення екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, припинення тиску на інших лідерів опозиційних сил».

Сам Єфремов в оприлюдненій заяві заявив, що влада обрала його «жертвою», а свій арешт він вважає «політичним переслідуванням» нової влади.

Раніше Генеральна прокуратура за запитом уповноваженого президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко розпочала перевірку щодо причетності депутата Наталії Королевської та екс-регіонала Олександра Єфремова до фінансування бойовиків на Донбасі.

XS
SM
MD
LG