Доступність посилання

ТОП новини

Савченко оглянули лікарі з Німеччини – служба виконання покарань Росії


Надія Савченко
Надія Савченко

У Федеральній службі виконання покарань Росії заявляють, що українську льотчицю Надію Савченко оглянули лікарі з Німеччини і визначили її стан здоров’я як задовільний.

За повідомленням служби, в результаті проведеного огляду та лабораторно-інструментальних досліджень розбіжностей в оцінці стану здоров’я Савченко з боку іноземних лікарів і лікарів-фахівців Росії на момент огляду не виявлено.

Після огляду іноземні фахівці оцінили стан здоров’я Савченко як задовільний, наголошують у службі виконання покарань Росії.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

XS
SM
MD
LG