Доступність посилання

ТОП новини

Кобзон після санкцій ЄС обіцяє знову в’їхати до Донбасу


Йосип Кобзон (п) хвалиться колезі-депутатові пляшкою горілки «Кобзон» під час сесійного засідання Держдуми, 11 грудня 2014 року
Йосип Кобзон (п) хвалиться колезі-депутатові пляшкою горілки «Кобзон» під час сесійного засідання Держдуми, 11 грудня 2014 року

Російський співак і депутат Державної думи Йосип Кобзон, відомий своєю публічною підтримкою політики Кремля, заявив сьогодні у відповідь на запроваджені проти нього в ЄС санкції, що має на меті знову їхати в захоплену сепаратистами за підтримки Росії частину українського Донбасу.

«Ніхто не буде мене повчати. Тим більше «заокеанські лицарі». Не їм мене повчати. Та наші вороги вирішили докоряти мені за це: «Як це, він же побував на Донбасі, він побував у Криму!» І не тільки «побував», а й іще, якщо не забракне сил і можливостей, і ще побуваю! І зараз, через кілька днів, хочу поїхати. Тільки щоб мир був!» – заявив Кобзон. Під «заокеанськими лицарями» він вочевидь мав на увазі США, хоча санкції проти нього запровадив Євросоюз.

Кобзон при цьому заявляв із приводу санкцій, що пишається тим, що опинився в компанії «російських патріотів», яких теж стосуються обмежувальні заходи через їхні антиукраїнські дії. Єдине, що, за словами співака й політика, зіпсувало йому настрій, – це те, що тепер він буде змушений лікуватися в Росії, хоча збирався поїхати для цього за кордон.

Раніше сьогодні в Європейському союзі був офіційно оприлюднений і набув чинності додатковий список фізичних і юридичних осіб, яких через їхні дії на дестабілізацію в Україні стосуються обмежувальні заходи, такі, як обмеження на в’їзд чи замороження активів. Серед тих, кого стосуються нові санкції, – Йосип Кобзон, заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов і ще троє росіян. До списку також потрапили 14 сепаратистів із Донеччини й Луганщини і 9 організацій, пов’язаних із ними.

В Україну Кобзонові в’їзд заборонили ще минулого року, але він демонстративно приїжджав на Донбас зі своїм гімном для сепаратистів, презентованим у Донецьку. Він твердив, ніби захоплених сепаратистами територій заборона не стосується, бо вони, мовляв, уже не Україна.

XS
SM
MD
LG