Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: протестувальники розблокували міськраду і вирушили до Києва


Кривий Ріг, ілюстраційне фото
Кривий Ріг, ілюстраційне фото

У Кривому Розі учасники акції протесту проти дій місцевої влади після трьох тижнів блокування сесійної зали міської ради залишили будівлю міськради, згорнули наметове містечко біля будівлі міськради й організовано, автобусами, вирушають до Києва. Про це Радіо Свобода в понеділок повідомила керівник громадська об’єднання «Громадська рада Криворіжжя» Ірина Туровська.

За її даними, акція активістів у Кривому Розі не дала очікуваного результату – протестувальники домагались відставки міського голови Юрія Вілкула та направлення до Кривого рогу повноважного представника президента України «для контролю за ситуацію».

Як зазначила Туровська, тепер акція протесту переноситься до Києва, вже завтра в столиці криворізькі активісти пікетуватимуть будівлі Генеральної прокуратури та Адміністрації президента України.

«Ми беремо з собою намети і будемо дивитись за обставинами, можливо, ми там, на Банковій, поставимо наметове містечко. Сьогодні ми слухали прес-конференцію генпрокурора, він заявив, що готовий перевірити всіх мерів міст. Ми хочемо просити його приділити особливу увагу Кривому Рогу, створити спеціальну комісію, яка перевірятиме роботу мера та міськвиконкому із залученням громадськості. А президента ми будемо просити, як і раніше, про спрямування представника до Кривого Рогу, так би мовити, «намісника» президента – аж до виборів до місцевих рад», – сказала Туровська.

З 29 січня в Кривому Розі січня в Кривому Розі триває акція протесту громадян проти місцевої влади: учасники, які упродовж двох тижнів не полишали сесійну залу міськради і упродовж одного тижня там голодували, заявили про недовіру міськраді та міському голові Юрієві Вілкулу. Активісти також зазначали, що невдоволені пасивністю місцевих депутатів «у визнанні Російської Федерації країною-агресором» і підозрюють місцевих посадовців у «сепаратистських настроях». Міська влада такі звинувачення відкидала.

Дзержинський районний відділ міліції Кривого Рогу розпочав кримінальне провадження за фактом перебування місцевих активістів у будівлі міської ради за статтею 341 Кримінального кодексу України – «Захоплення державних або громадських будівель».

XS
SM
MD
LG