Доступність посилання

ТОП новини

Олег Сенцов може оголосити голодування на підтримку Надії Савченко – сестра режисера


Олег Сенцов, український режисер
Олег Сенцов, український режисер

Український режисер Олег Сенцов, який перебуває в московському СІЗО за звинуваченням у тероризмі, може оголосити голодування на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Про це з посиланням на слова Сенцова написала його сестра Наталія Каплан у Фейсбуку.

«Олег Сенцов сказав, що якщо з Надією Савченко що-небудь трапиться, він теж оголосить голодування», – написала Каплан.

Сестра українського режисера сподівається, що до голодування не дійде, бо це може позначитися на його стані здоров’я.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському режисерові до 11 квітня 2015 року. Олег Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня минулого року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, по цій справі арештовані ще три людини.

Нещодавно Сенцову висунули нове обвинувачення про зберігання і збут зброї. Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язнем. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Майдану.

XS
SM
MD
LG