Доступність посилання

ТОП новини

Тимчук: бойовики продовжують порушувати умови перемир’я


Бойовики в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі продовжують порушувати умови перемир’я, досягнуті під час переговорів у Мінську. Про це в інформації про ситуацію у зоні АТО минулої доби на сторінці у Фейсбуку повідомив військовий експерт, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Формування російсько-терористичних військ завдають вогневих ударів по позиціях українських військ в районі Дебальцева з реактивної та ствольної артилерії відразу з декількох напрямків: зафіксовані позиції ствольної артилерії на північний захід від Алчевська, Стаханова, також вогонь ведеться з позицій північніше від Шахтарська і на північний схід від Макіївки, епізодично – зі східних околиць Горлівки. У перебігу останніх трьох днів артилерійський вогонь противника став більш впорядкованим і систематичним, відчувається наявність розгорнутого в даному районі спеціалізованого пункту управління артилерії», – повідомив Тимчук.

За його словами, обстріли позицій українських військ і цивільних об’єктів впродовж минулої доби найбільш активно велися на дебальцівському та маріупольському напрямках.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

Президент Петро Порошенко доручив силам, залученим в АТО, припинити вогонь із півночі 15 лютого, що передбачено мінськими домовленостями, втім, як звітують в штабі АТО, обстріли не припиняються.

XS
SM
MD
LG