Доступність посилання

ТОП новини

Все більше американців бачать у Росії ворога – опитування Gallup


@Shutterstock
@Shutterstock

За два роки кількість американців, які вважають Росію головним ворогом США зросла в дев'ятеро

У свідомості американців Росія посіла місце головного ворога. Про це свідчать дані дослідження Інституту Геллапа проведеного у лютому.

Усього 18% учасників соціологічного опитування проведеного у США Gallup назвали Москву головним ворогом Америки. На другом та третьому місцях – Північна Корея та Китай.

Загалом за два роки кількість американців, які вважають Росію головним ворогом США зросла в дев'ятеро з 2% у 2013-му.

«Американці також частіше розглядають армію Росії, як критичну загрозу США – цю думку поділяють 49%, проти 32% ще рік тому», – повідомляється на сайті Gallup.

При цьому, Росію все ж не вважають провідною критичною загрозою Америці. В опитуванні її випередили: «Ісламська держава», міжнародний тероризм, ситуація в Ірані та Північна Корея.

У Gallup також відзначили, що ставлення американців в принципі може змінитись на позитивне.

«Ставлення американців до Росії у минулому помітно змінювалось і часом було досить позитивним – чого не скажеш про ставлення до таких країн, як Іран, Ірак та Північна Корея – том, якщо політичні інтереси Росії та США співпадуть, громадська думка про Росію може стрімко змінитись».

Водночас у нещодавньому опитуванні незалежної російської соціологічної організації «Левада-Центр», громадян Росії запитали про їхні погляди щодо США, Європейського союзу, України, Білорусі та Китаю. Нижче подано відсоток негативно-налаштованих росіян щодо кожної з цих країн та ЄС, у порівнянні з аналогічними даними минулого року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG