Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить посилити вирок Олексію Навальному


Олексій Навальний у суді в Москві, Олег Навальний бере участь у засіданні через відеоконференцію, 17 лютого 2015 року
Олексій Навальний у суді в Москві, Олег Навальний бере участь у засіданні через відеоконференцію, 17 лютого 2015 року

Прокуратура Росії заявляє, що опозиціонеру Олексію Навальному має бути призначене покарання у вигляді десяти років позбавлення волі за двома вироками у справах «Ів Роше» і «Кіровлісу». Для Олега Навального термін покарання обвинувачення просить збільшити до восьми років.

Сьогодні в Московському міському суді розглядаються скарги сторін на вирок у справі «Ів Роше» стосовно братів Олексія й Олега Навальних.

30 грудня Замоскворецький суд Москви визнав їх винними в шахрайстві і легалізації незаконних доходів і засудив: Олексія Навального до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, а його брата Олега – до такого ж реального терміну ув’язнення. Обидва брати провину не визнають і називають справу політично мотивованою. Олексій Навальний вже має умовний п’ятирічний термін у справі про розкрадання в компанії «Кіровліс».

Олексій Навальний присутній на засіданні Мосміськсуду. Олег Навальний бере участь у процесі через відозв’язок із СІЗО «Бутирка», куди його помістили відразу після винесення вироку. Засідання проходить і без участі потерпілих у справі, які не з’явилися сьогодні в суд.

Адвокати і прихильники Навального пов’язують судове переслідування опозиціонера з його політичною і антикорупційною діяльністю. Правозахисний центр «Меморіал» у січні визнав братів Навальних політичними в’язнями.

XS
SM
MD
LG