Доступність посилання

ТОП новини

На околицях Дебальцева відбуваються жорстокі бої – речник АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На околицях міста Дебальцева відбуваються жорстокі бої, є сутички біля залізничного вокзалу. Про це повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

«Але наші військові свої позиції утримують, вони мають право відкривати вогонь у відповідь і утримувати ті позиції, які вони утримували кілька місяців поспіль», – зазначив він.

Лисенко також повідомив, що поблизу Дебальцева бойовики атакували опорні пункти українських військових, понад 20 разів обстріляли позиції сил АТО з систем залпового вогню «Град».

Раніше бойовики заявили, що контролюють залізничний вокзал і східну околицю Дебальцева. Також у ЗМІ була інформація про захоплення сепаратистами міського відділку міліції. Начальник головного управління МВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін спростував інформацію про захоплення будівлі місцевої міліції. За його словами, будівля частково зруйнована в результаті прямих влучень снарядів бойовиків, тому міліціонери залишили це приміщення і перемістилися в інше.

12 лютого у Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовилися про припинення вогню в Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь. Порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Зокрема найзапекліші бої тривають біля Дебальцева.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG