Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція завдає по ісламістах у Сирії й Іраку нові удари


Коаліція під проводом США повідомила у вівторок, що протягом попередньої доби завдала по позиціях радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії й Іраку ще 14 повітряних ударів.

Зокрема, удари в Іраку вразили тактичні підрозділи, будівлі і вогневі позиції ісламістів у шести місцевостях.

Шість із ударів були спрямовані по цілях ісламістів біля курдського на населенням міста Кобане на півночі Сирії, на кордоні з Туреччиною. Ці удари знищили вісім вогневих позицій, блокпост і транспортний засіб ісламістів, мовиться в повідомленні.

Загони Курдської народної самооборони в цьому місті, яке вони визволили від ісламістів у січні, з допомогою повітряних ударів коаліції вибили противника зі ще кількох сіл навколо, але останнім часом їхній наступ уповільнився.

Місто Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, стало символом спротиву ісламістам із «Ісламської держави», які минулого року захопили значні території в Сирії й Іраку. Минулої осені нападники поступово захопили більшість курдських за населенням сіл навколо Кобане, але за чотири місяці боїв так і не змогли захопити саме місто, втративши там понад тисячу своїх бойовиків.

XS
SM
MD
LG